Monzo Hesabı Açma (Hızlı & Basit) İngiltere'de Banka Hesabınız Olsun!

burakiks

Administrator
Yönetici
monzo-banka-hesabi-acma-ingiltere.jpg

Monzo Nedir?​

Monzo, İngiltere'ye Ankara anlaşması ile gelen yada İngiltere'de bir süredir bulunup banka hesabı açmak isteyen kişilerin birkaç dakika içinde başvurup, kartını hızlıca teslim alabilecekleri (ortalama 2-3 gün içerisinde) en kullanışlı online banka hesaplarından birisidir

İngiltere'de en kolay açılan online banka olan Monzo hesabı nasıl açılır?​

Monzo hesabı açmak, hızlı ve pratik olduğu gibi herhangi bir açılış ücreti, kart ücreti de bulunmamaktadır. Bunun yanında hesabınız aktif olduktan ve ilk kart kullanımızı gerçekleştirdikten sonra £5 hediye vermektedir.

Adım 1 - Monzo'nun Hesap Açılışına Başlayın​

Hızlıca banka hesabınızı oluşturmak için Monzo web sitesi üzerinden devam edeceğiz. Bağlantıdaki Monzo'nun web sitesine giderek telefon numaranızı girin.

Ardından telefonunuzdan (Google Play yada APP Store'dan) "Monzo" uygulamasını indirerek devam edin.

monzo-open-new-account.jpg

Adım 2 - Monzo Uygulamasına Kişisel Bilgilerinizi Girin​

Uygulamayı indirdikten sonra Monzo banka kartınızı oluşturabilmeniz için E-posta, İsim-Soyisim, Doğum tarihi ve adres gibi gerekli bilgileri isteyecektir. Bunları dikkatlice doldurun.

* Adres kısmını doldururken banka kartınızın teslimatı için İngiltere'de bulunan bir adres olması gerekiyor. Kendi adresiniz yoksa arkadaşınızın adresini de kart teslimat ıiçin kullanabilirsiniz. Gerektiğinde sonradan adres güncelleyebilirsiniz.

Adım 3 - Kimliğinizi ibraz edin ve Kısa bir selfie​

Monzo, sizin gerçek bir kişi olduğunuzu doğrulamak için bu adımda 2 onay süreci bulunmaktadır.​
  1. Kimlik onayı: İngiltere kimlik kartı (yada ID kart), Pasaport yada Ehliyetinizin fotoğrafını yükleyerek ilk doğrulama adımını tamamlayın.​
  2. Selfie Video: Yüzünüzün net göründüğünden emin olduğunuz bir alanda ksıa bir selfie videosu çekin ve bir sonraki adıma geçin.​

Adım 4 - Monzo Kartınız İçin Şifre Belirleyin​

Kartınız size ulaştığında ATM, Post office gibi alanlarda banka kartınızı kullanabilmeniz için gerekli olan 4 haneli şifrenizi belirleyin.

İngiltere'de Monzo Banka Hesabı Nasıl Açılır? Online Banka Kartı Başvurusu

Adım 5 - Kartınızın Size Ulaşmasını Bekleyin​

Kartınızın basılıp size teslim edilmesi genelde 2-3 gün sürmektedir. Eğer daha fazla sürdüğü durumlar olursa Monzo Help sayfasından iletişime geçebilirsiniz.

Monzo banka kartıyla, hesaba nasıl para yatırılır?​

PayPoint logosu bulunan merkez/mağazalar aracılığı ile para yatırabilirsiniz. Markete girip Monzo hesabınıza para yatırmak/yüklemek istediğinizi ve yatıracağınız paranın tutarını görevliye söyleyin. Ardından paranızı ve kartınızı görevliye verin. Görevli para yükleme işlemini tamamladıktan sonra size işlem fişini teslim edecektir. Fişi kontrol etmeyi unutmayınız.
  • PayPoint aracılığı ile minimum £5 maximum £300 hesaba para yatırabilirsiniz.​
  • Yapılan her farklı işlemden £1 işlem bedeli kesilmektedir. £10 yatırmak istediğinizde hesabınıza £9 yansıyacaktır.​
İlgili bağlantılar,

Monzo para yatırma detayları,

Size en yakın PayPoint para yatırma noktaları,

Son düzenleme: